• Đerdap
  • Fotografija AUL
  • Luka Beograd
  • Reka
  • Golubac

Obaveštenje lučkim i pristaništnim operaterima - Mere Vlade Srbije u sprečavanju pojave i širenja zarazne bolesti COVID - 19

Vlada Republike Srbije donela je na sednici održanoj 10. marta 2020. godine Odluku o proglašenju bolesti COVID – 19 izazvane virusom SARS-CoV-2 zaraznom bolešću (u daljem tekstu ,,Odluka''), koja je odmah stupila na snagu.

Radi sprečavanja pojave, širenja i suzbijanja zarazne bolesti COVID – 19 i zaštite stanovništva od te bolesti, primenjivaće se mere propisane Zakonom o zaštiti stanovništva od zaraznih bolesti, Zakonom o zdravstvenoj zaštiti, Zakonom o javnom zdravlju, kao i druge mere koje priroda te bolesti nalaže u skladu sa epidemiološkom situacijom.

U članu 4. Odluke navodi se da će nadležni organi, u cilju zaštite od unošenja zaraznih bolesti na teritoriju Republike Srbije, privremeno zabraniti, odnosno ograničiti ulazak i kretanje licima koja dolaze iz država, odnosno područja sa intenzivnom transmisijom bolesti COVID – 19, odnosno žarišta epidemije, i to: Republike Italije, Narodne Republike Kine, Republike Južne Koreje, Švajcarske Konfederacije i Islamske Republike Iran.

Napominjemo da se odredbe Odluke u teretnom vodnom saobraćaju odnose na članove posade, dok se u putničkom vodnom saobraćaju odnose kako na članove posade tako i na putnike.

Imajući u vidu da je sprečavanje i suzbijanje ove zarazne bolesti od interesa za Republiku Srbiju, najljubaznije Vas molimo da se pridržavate propisanih mera.

U slučaju vanrednih dešavanja, molimo Vas da kontaktirate dežurne zaposlene u Agenciji za upravljanje lukama:

Vladimir Pavlović, rukovodilac Centra za opšte poslove, telefon 062 88 90 609, adresa elektronske pošte: vladimir.pavlovic@aul.gov.rs

Informacije možete slati i na adresu elektronske pošte office@aul.gov.rs

Tekst odluke možete pronaći OVDE