• Đerdap
  • Fotografija AUL
  • Luka Beograd
  • Reka
  • Golubac

Obaveštenje o odlaganju naplate lučkih i pristanišnih taksi

U skladu sa zakljucima sa sastanka održanog dana 31.01.2014. godine u Privrednoj komori Srbije, kome su prisustvovali predstavnici Ministarstva saobraćaja, predstavnici AUL-a i predstavnici luka i brodarstava, Agencija za upravljanje lukama je izvršila novu analizu propisanih iznosa lučkih i pristanišnih taksi i OBAVEŠTAVA da:

Imajući u vidu trenutno stanje u privredi, kao i nameru Agencije za upravljanje lukama da se podrži privredna aktivnost u Republici Srbiji i stimuliše korišćenje vodnog saobraćaja, kao i uvažavanje primedbi i sugestija budućih obveznika lučkih i pristanišnih taksi, Upravni odbor Agencije za upravljanje lukama predložio je izradu odrećenih izmena i dopuna Odluke o vrsti, visini i načinu plaćanja lučkih i pristanišnih taksi.

U skladu sa tim, počeo je aktivan rad na izmenama i dopunama Odluke o vrsti, visini i načinu plaćanja lučkih i pristanišnih taksi. Po dobijanju neophodnih saglasnosti za stupanje na snagu nove Odluke, tekst Odluke o vrsti, visini i načinu plaćanja lučkih i pristanišnih taksi, kao i novi datum stupanja na snagu, će biti objavljen na sajtu Agencije za upravljanje lukama.