• Đerdap
  • Fotografija AUL
  • Luka Beograd
  • Reka
  • Golubac

Završna konferencija projekta DIONYSUS

Konferencija kojom je najavljen završetak projekta DIONYSUS održana je u Konstanci. Projekat će zvanično biti okončan 31. decembra ove godine.

Događaju su prisustvovali predstavnici Zajedničkog sekretarijata Transnacionalnog programa Dunav, Dunavske komisije, Agencije za upravljanje lukama, kao IPA partnera na pomenutom projektu i rumunskog Ministarstva saobraćaja i infrastrukture. Oni su ocenili da je DIONYSUS od velikog značaja za dalje povezivanje i unapređenje Dunavskog regiona. Ostvarenje ciljeva projekta, pre svega uključivanje Dunavskih luka u multimodalne transportne lance omogućiće razvoj lučke delatnosti i industrije u zaleđu, saglasili su se govornici.

Predstavnici Agencije, koja je bila vođa radnog paketa „Dunavske rečne i morske luke – Analize i preporuke“ prezentovali su sprovedene aktivnosti. Najvažnije aktivnosti odnosile su se na analizu lučkih tarifa, digitalizacije u lukama, infrastrukturne povezanosti i mogućnosti za razvoj multimodalnosti, kao i na organizaciju dve regionalne radionice i sastanka projektnih partnera.

Rezultati i preporuke postignuti tokom trajanja projekta DIONYSUS doprineće tome da luke na Dunavu budu efikasna, bolje povezana i integrisana transportna čvorišta, zaključeno je na skupu.