• Đerdap
  • Fotografija AUL
  • Luka Beograd
  • Reka
  • Golubac

Делегација APDM у посети Агенцији

Представници Агенције за управљање лукама састали су се са делегацијом румунске Административне управе дунавских морских лука (APDM) и разговарали са генералним директором Александром Шербаном и замеником генералног директора Николаем Тивиликијем о оствареној и будућој сарадњи двеју институција.

Том приликом, Срђа Љешевић, руководилац Центра за лучку делатност Агенције, задужен за међународну сарадњу, истакао је да су Агенција и APDM радили као партнери на Interreg пројекту Danube Ports Network (DAPhNE), као и да су стечена знања на овом пројекту допринела даљем унапређењу дунавских лука како у Србији тако и у Румунији. Према његовим речима, спроведене активности у потпуности одражавају свеобухватни циљ- ефикасне и одрживе луке и њихово интегрисање у међународне мултимодалне транспортне ланце.

Представници APDM навели су та институција управља лукама које се налазе на румунском речно-поморском сектору Дунава, међу којима су три најважније на делу дунавског тока кроз Румунију- Галац, Браила и Тулча. Похвалили су напоре Агенције за уређење области лучке делатности у Србији и нагласили да је наставак сарадње са Агенцијом значајан, имајући у виду да се добри резултати у дунавским лукама заснивају на заједничком раду лучких управа.

На састанку је договорено интензивирање даље комуникације између две администрације, у циљу размене искустава и покретања заједничких пројеката.