• Đerdap
  • Fotografija AUL
  • Luka Beograd
  • Reka
  • Golubac

Обилазак локације будућег путничког пристаништа у Шапцу

Директор Агенције за управљање лукама Вук Перовић састао се са градоначелником Шапца Александром Пајићем, са којим је разговарао о реализацији пројекта међународног путничког пристаништа у том граду.

„Агенција је препознала пословне и туристичке потенцијале Шапца. Ово је други град на Сави који ћемо отворити за међународни речни путнички саобраћај. На тај начин приближићемо туристима могућности које нуди река Сава али и подстаћи успостављање линијског саобраћаја између Шапца и Сремске Митровице. У наредном периоду уложићемо средства у техничку документацију и изградњу инфраструктуре пристаништа. Очекујемо да ће пристаниште бити завршено до краја идуће године, како бисмо га пустили у оперативан рад у сезони 2023. Поред тога, интензивираћемо сарадњу са градским руководством јер желимо да Шабац постане посећена наутичка дестинација”, нагласио је Вук Перовић.

Додао је да је Агенција започела дефинисање мреже марина на Дунаву и Сави и да ће Шабац захваљујући својим природним одликама и културно – историјским знаменитостима бити разматран као једна од микролокација.

Градоначелник Александар Пајић рекао је да посета Агенције важна јер постоји заједничка воља за развојем наутичког туризма на Сави. „Завршетком планиране путне инфраструктуре и отварањем међународног путничког пристаништа можемо слободно рећи да ће Шабац постати град будућности”, закључио је Пајић.

Представници Агенције и Града обишли су локацију будућег пристаништа и истакли да ће најављени пројекат унапредити локални туризам и економију.

Агенција ће наставити са инвестирањем у изградњу међународних путничких пристаништа у Србији. Реализација ових значајних инфраструктурних пројеката допринеће наставку успешних наутичких сезона и промовисању наше земље страним туристима.