• Đerdap
  • Fotografija AUL
  • Luka Beograd
  • Reka
  • Golubac

Обновљени путнички терминал у Новом Саду поново отворио врата за посетиоце

DP World Нови Сад отворио је обновљени путнички терминал у попутно новом руху након реконструкције у коју је уложено 500.000 евра.

Обновљен путнички терминал на Дунаву отворили су министар грађевине, саобраћаја и инфраструктуре Томислав Момировић, градоначелник Новог Сада Милош Вучевић и генерални директор DP World Нови Сад Kлаудиу Негреану. Отварању терминала присуствовао је и Вук Перовић, директор Агенције за управљање лукама.

Kлаудиу Негреану генерални директор DP World Нови Сад рекао је да је једна од главних мисија компаније повезивање људи, градова, држава и континената.

„Данас испуњавамо своју мисију у Новом Саду, јер овај реконструисани путнички терминал отвара врата нашег града свима који путују дуж Дунава да га посете. Наше новосадске инвестиције се овде неће зауставити. И даље улажемо у новосадску луку, где стварамо један од најважнијих пословних и трговинских чворишта на читавом току Дунава”, рекао је Негреану.

“Посвећени смо Србији и наравно та посвећеност се протеже и на њене дивне грађане. Верујемо да ће наши снажни пословни резулати ићи руку под руку са бригом о локалним заједницама у којима послујемо. Радујем се што ћу доживети процват Новог Сада у годинама које долазе и што ће овај путнички терминал одиграти своју улогу добродошлице великом броју гостију у наш град“, додао је генерални директор DP World Нови Сад.

Градоначелник Новог Сада Милош Вучевић рекао је да град припрема да поново отвори град после короне и да ће преко реконструисаног путничког терминала доћи нови бродови, речни крузери и туристи да посете наш град.

"Велика је ствар за Нови Сад да је један од највећих светских лучких опетатера DP World одлучио да улаже у наш град. Не само 500.000 евра у овај путнички терминал, већ нове инвестиције које чекају Луку Нови Сад од 35 милиона евра које ће и нама помоћи да додатно улажемо у град", рекао је Вучевић који је нагласио да је DP World Нови Сад друштвено одговорна компанија која учествује у великом броју активности које спроводи Нови Сад.

Министар Томислав Момировић је рекао да је поносан што види да једна велика компанија као што је DP World улаже у Србију и како заједно остварујемо одличне резултате.

“Наши пријатељи из компаније DP World управљају десетинама светских лука и сигуран сам у њихову експертизу и подршку да Нови Сад добије најмодернију луку на Дунаву.

Цео сектор речне пловидбе је деценијама таворио, али сад се враћамо у пуном капацитету у европску мрежу речних путних и теретних коридора. Са улагањима лучких концесионара, а једном од таквих улагањима данас присуствујемо, укупна улагања ће бити већа од пола милијарде евра“, рекао је министар Момировић.

Обновљени путнички терминал у Новом Саду опремљен је свим садржајима и потребном опремом за прихват свих врста бродова.