• Đerdap
  • Fotografija AUL
  • Luka Beograd
  • Reka
  • Golubac

Агенција на конференцији "Danube Business Talks 2022"

Конференција "Danube Business Talks 2022" одржана је 12. и 13. октобра у аустријском граду Линцу под слоганом "Зелени Договор – Зелени Дунав. Климатски повољна транспортна оса". Манифестација у организацији Viadonau окупила је представнике јавног и приватног сектора у Дунавском региону.

На конференцији је разматрано на који начин унутрашња пловидба може допринети смањењу емисије гасова са ефектима стаклене баште у европском транспортном сектору. Осим тога, разговарало се о климатски повољним горивима која би могла бити у употреби у водном саобраћају у будућности. Циљ дискусије био је да омогући оквир за развој прекограничних решења за јачање Дунавског региона на европској транспортној мрежи.

Вук Перовић, директор Агенције за управљање лукама, учествовао је на сесији посвећеној могућностима и трендовима у међународном путничком саобраћају.

Перовић је представио наутичке потенцијале Србије и говорио о пројектима у области речног путничког саобраћаја. Он је истакао да Агенција инвестира у изградњу међународних путничких пристаништа у Србији. Најавио је да ће у наредном периоду бити отворена нова пристаништа на Дунаву и Сави.

Имајући у виду да Србију са крузера посете туристи из Западне Европе, Америке, Јапана, Мексика, пристаништа повезују нашу земљу са целим светом, нагласио је он. Према његовим речима, Агенција ће, заједно са Владом Србије, наставити да улаже у развој путничких пристаништа и да их промовише у домаћим и међународним оквирима.

Презентацију Агенције са конференције можете пронаћи ОВДЕ.