• Đerdap
  • Fotografija AUL
  • Luka Beograd
  • Reka
  • Golubac

Danube SKILLS у Братислави

Дводневни састанци партнера на пројекту ‘’Danube SKILLS’’ одржани су у Братислави 18. и 19. септембра. Састанцима су присуствовали представници Агенције за управљање лукама, која на пројекту учествује као IPA партнер.

Тема првог дана била је пресек досадашњих резултата и организација завршних активности, имајући у виду да се је крај пројекта предвиђен за јун 2019. године. Према речима водећих партнера, тим институција укључених у реализацију пројекта, оцењен је од стране релевантних европских организација као један од најбољих.

Током другог дана, у оквиру радног пакета 4, партнерима је одржана обука о потенцијалима тржишта у Дунавском региону. Предавачи су присутнима приближили могућности за унапређење пословања, као и за развој Дунавске пловидбе.

Други део састанка посвећен је регионалном скупу земаља које чине горњи, средњи и доњи ток Дунава, па су тако представници Агенције разговарали са партнерским институцијама из Хрватске и Мађарске на тему поједностављења процедура на граничним прелазима намењеним водном саобраћају.

Договорени су даљи кораци, будуће активности и утврђени рокови за наредни период, уз уверење да ће предвиђени резултати пројекта ‘’Danube Skills’’ допринети стварању успешне и снажне Дунавске регије.

Danube SKILLS у Братислави