• Đerdap
  • Fotografija AUL
  • Luka Beograd
  • Reka
  • Golubac

Отворено међународно путничко пристаниште у Кладову

Вук Перовић, в.д. директора, потписао је у петак, 29. септембра, Уговор о обављању лучке делатности у међународном путничком пристаништу у Кладову са Карменком Бабић, представницом Конзорцијума који чине привредна друштва "Ђердап услуге" а.д. Кладово и "Emporio team" d.o.o Београд.

Конзорцијуму је уручено Решење и Уверење о упису у регистар лучких и пристанишних оператера број 0016, чиме је Конзорцијум постао први лучки оператер уписан у регистар лучких оператера, који ће своју делатност обављати на међународном путничком пристаништу у Кладову, у наредних 10 година.

Уговором је, између осталог, предвиђена обавезна инвестиција оператера у пристанишну инфраструктуру и супраструктуру, у износу од 88 хиљада Еура.

"Агенција за управљање лукама прогласила је 2017. годину за годину путничких пристаништа у Србији. Уговор који смо данас потписали резултат је интензивираних активности Агенције на промовисању водног путничког саобраћаја. Поред тога, отварање пристаништа представља развојну шансу за општину Кладово, будући да ће поред успостављања линијског саобраћаја са Румунијом, већ наредне сезоне ова локална самоуправа моћи да дочека прве крузере и иностране туристе. Захваљујем се представницима Конзорцијума на показаној спремности да Кладово и источну Србију заједнички уцртамо на европску туристичку мапу. Посебну захвалност дугујемо Влади Републике Србије и надлежним министарствима, без чије помоћи и уложених средстава, реализација овако значајног пројекта не би била могућа.", рекао је Вук Перовић, в.д. директор Агенције за управљање лукама.

Отворено међународно путничко пристаниште у Кладову