• Đerdap
  • Fotografija AUL
  • Luka Beograd
  • Reka
  • Golubac

Pro Danube International: Србија лидер у водном транспорту

Србија је за претходне четири године показала како се поставља систем који је предуслов за успешну реализацију великих и важних пројеката, оцењено је на Генералној скупштини "Pro Danube International", удружења које окупља највеће компаније из области унутрашњег водног транспорта и логистике.

“To Србију данас чини једним од лидера развоја водног транспорта у Европи”, рекао је Манфред Зајц, председник "Pro Danube International" и дугогодишњи директор "Via Donau", која је у Аустрији надлежна за одржавање водних путева.

На Генералној скупштини одржаној 15. и 16. марта у Бечу, представници Министарства грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре представили су актуелне пројекте које Министарство реализује у водном транспорту, укључујући адаптацију бродске преводнице на ХЕ "Ђердап 1", изградњу лука у Смедереву и Београду, отклањање критичних сектора на Дунаву и Сави, као и три развојна пројекта из области интелигентних транспортних система.

На Генералној скупштини учествовали су и представници Европске комисије, надлежних министарстава држава чланица ЕУ, Луке Констанца, као и представници великог броја компанија из ЕУ које су лидери у разним областима водног транспорта, као што су управљање лукама и бродарске компаније.

ИЗВОР: Министарство грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре