• Đerdap
  • Fotografija AUL
  • Luka Beograd
  • Reka
  • Golubac

Успостављање мреже Дунавских лука - приоритет у 2018.

У Галацу су 14. и 15. фебруара одржани састанци у оквиру пројекта ‘’DAPhNE’’, којима су присуствовали представници Агенције за управљање лукама. Агенција на пројекту ‘’DAPhNE’’ учествује као IPA партнер.

Првог дана скупа разматране су спроведене активности и остварени циљеви током 2017. године. Сви партнери сложили су се да је претходни период био изузетно задовољавајући, да су сви предвиђени задаци испуњени на време, и изразили увереност да ће друга година пројекта бити подједнако успешна.

Током другог дана одржан је иницијални састанак организације ‘’Danube Ports Network - Мрежа Дунавских лука’’. Мрежу лука чине сви партнери на пројекту ‘’DAPhNE’’ и представља један од резултата пројекта. На састанку је речено да је формирање овакве мреже од великог значаја за Дунавску регију, будући да подстиче размену искустава и сталну сарадњу лука на Дунаву. ‘’Кроз повезивање лука у заједничку мрежу, унапредићемо знатно пловидбу Дунавом. Желимо да све луке на најважнијој европској реци у наредном периоду постану важна економска чворишта која доприносе развоју привреде и стварању нових радних места’’, закључено је на састанку.

Успостављање мреже Дунавских лука- приоритет у 2018.
Успостављање мреже Дунавских лука- приоритет у 2018.